ΓΥΝΑΙΚΑ, .. ΑΓΓΕΛΟΣ Η ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Γυναίκα

Γυναίκα

ΓΥΝΑΙΚΑ, .. ΑΓΓΕΛΟΣ Η ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Σε κάθε γυναίκα φωλιάζει μέσα της μια επανάσταση, βουβή μεν αλλά πάντα εκρηκτική έτοιμη να εξεγερθεί, να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής. Η γυναίκα που προσφέρει στη ζωή μια καινούργια ζωή δίνοντας μάχη με τις απανθρωπιές, .. μικρότητες, .. βαρβαρότητες, .. ενάντια σ’όλα τα ανείπωτα και ανάξια, τα μεγάλα και μικρά αυτού του κόσμου, .. είναι άξια θαυμασμού και λατρείας.

Μέσα σ’όλα αυτά δεν σκύβει το κεφάλι της και αγέρωχα μ’αξιοπρέπεια κερδίζει όλες τις μάχες.
Δεν πτοείται, .. δεν υποκύπτει, .. σηκώνεται με δύναμη και συνεχίζει να ζει.

Γυναίκα, .. άγγελος ή δαίμονας,
στο όνομα της αγάπης με το ξίφος της δικαιοσύνης στον αέρα δεν δέχεσαι οποιαδήποτε ταπείνωση και συνεχίζεις ν’ανεβαίνεις μ’αξιοπρέπεια τα σκαλοπάτια των αξιών της ζωής.

Ποιανού η φωνή αντηχεί σαν ηχώ μέσα στην δική μου εκτός από την δική σου, ω γυναίκα, ..

Μπορούν να σε προσβάλλουν, .. να σε ταπεινώσουν, .. να σε ραπίζουν αλύπητα με υπερβολές, .. θα αντισταθείς μπροστά στα πάντα γιατί ξέρεις να πονάς και να μην το δείχνεις, .. ξέρεις να διαβαίνεις το μονοπάτι του θανάτου χωρίς να σ’αγγίζει ο θάνατος ούτε η κατάρα και τα θανατηφόρα ξόρκια γιατί είσαι αξιοπρεπής κι όχι ψεύτικη.

Μπορούν να ποδοπατήσουν, .. να φτύσουν στον τάφο των ματαιοδοξιών σου, αλλά σαν γυναίκα με τις αντιξοότητες σου μπορεί να προσβληθείς από τις χυδαίες λέξεις τους, να κλάψεις, .. να πονέσεις, .. αλλά τελικά θα συγχωρέσεις γιατί εσύ γεννάς την ζωή μέσα στην ζωή, ..

Στις επιθέσεις, θα ασκήσεις μια κριτική γενναιόδωρη, δεν θα πέσεις στα γόνατα της ανακρίβειας, θα πολεμήσεις χωρίς να φοβηθείς το κοφτερό μαχαίρι, το μεγάλο σπαθί που θα χαράξει το δρόμο της δικαιοσύνης που με υπερηφάνεια θ’ανοίξεις, ..

Δεν θα λυγίσεις στον πόνο γιατί εσύ πρώτα έμαθες να πονάς και ξέρεις, .. Δεν θα αφήσεις την σκιά της ηθικής να σκίσει τα στήθη σου γιατί εσύ θα την προστατεύεις, ..

Η φωνή σου θα επουλώσει τις βαθιές πληγές στη μήτρα της αγάπης που δόθηκε σκληρά σε παραβιασμένους έρωτες, .. σε αμαρτωλά ξενύχτια, ..

Όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, το χρώμα του δέρματος, .. σαν γυναίκα είσαι σαν και έμενα και καταλαβαίνω όλα τα προβλήματα σου, ..

Άγγελος ή δαίμονας μέσα σου μια δύναμη φωλιάζει, ..

Και το θάρρος σου κλείνει τις πληγές που στάζουν πόνο στο βάθος της ψυχής μου, ..

Κάτω από την επιδερμίδα σου κατοικεί μια σφοδρή επιθυμία για ζωή, .. μια κραυγή να ζήσεις, .. να πετάξεις μακριά από τους συμβιβασμούς, .. τις σκλαβιές, .. τις προσβολές, .. να ζήσεις με το κεφάλι όρθιο και ψηλά, να εξιλεωθείς στο όνομα της δικαιοσύνης, .. να λυτρωθείς από τις απάτες και τα ψέμματα, .. την περιφρόνηση, .. το μίσος, .. τα σκληρά λόγια, .. τις ύβρεις, .. τις αδιαφορίες, ..

Τέλος, σε σκοτεινούς ουρανούς ξέρεις ν’ανοίγεις παράθυρα στον ήλιο, .. να μη βεβηλώνεις τις παρθένες αμμουδιές, .. να μην καλύπτεις τα εγκλήματα, ..

Να στέκεσαι σαν άγγελος μπροστά στους πονεμένους, να βγάζεις τα ακάθαρτα αγκάθια από τους λαβωμένους, ..

Να ντύνεσαι με χρώματα αγάπης και να μην εγκαταλείπεις ποτέ τον αγώνα για ένα καλλίτερο αύριο, ..

Η φωνή σου να μεταφέρει το μήνυμα σου μέσα στη σιωπή του πόνου, αυτού του κόσμου στους αιώνες τους άπαντες, ..

Αυτό είναι το πορτραίτο σου όμορφη γυναίκα, ..

© 2013 – Yannis Koukakis – All Rights Reserved

————-

Scorpions – Woman

————-

Soprano Katerina Mina

Soprano Katerina Mina performs Elettra’s aria ‘Oh smania, oh furie…D’Oreste, d’Ajace’ from Mozart’s opera IDOMENEO. Pianist: Nico de Villiers; Venue: Henry Wood Hall, London; Date: 28 June 2012. Credits to photographers Antony Alexandrou and Anna Georgallides for some of the photos used in the movie, and to sound engineer Eleanor Walton.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s